Τα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης με χρώμα και σε τρισδιάστατη απεικόνιση


Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τρισδιάστασης απεικόνισης τα αγάλματα και τα γλυπτά παίρνουν χρώμα, ένταση και προοπτική. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα 3d πρόγραμμα που σαρώνει τα αρχαία ευρήματα.

Οσοι έχουν επισκεφθει το Μουσείο της Ακρόπολης, ακόμα και όσοι δεν το έχουν καταφέρει ακόμα, έχουν μια καλή αίσθηση για τα εκθέματα του Μουσείου. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Μουσείου -με αφορμή τον εορτασμό των πέντε ετών από τη λειτουργία του- τους αλλάζει την όψη με αποτέλεσμα να μοιάζουν εντελώς… καινούργια.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τρισδιάστασης απεικόνισης τα αγάλματα και τα γλυπτά παίρνουν χρώμα, ένταση και προοπτική. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα 3d πρόγραμμα που σαρώνει τα αρχαία ευρήματα και τους δίνει μια χρωματιστική εικόνα. Έτσι βλέπει κανείς την πομπή των προσκυνητών της Θεάς Αθηνάς, στη δεξιά ζωφόρο, να αποκτάει μια επιπλέον διάσταση και φυσικά χρώμα.

Μιλώντας γι’ αυτό το εντυπωσιακό, τεχνολογικό «ρετουσάρισμα» ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτριος Παντερμαλής επισήμανε: «Οι νέες τεχνολογίες βρίσκουν όλο και περισσότερο τη θέση τους στο μουσείο και προσφέρουν περισσότερα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να κατανοήσει κανείς τα μεγάλα εκθέματα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s